Tüp Bebekte Tedavisinde Tüplerin Açık Veya Kapalı Olmasının Önemi

    Kategori: kadin / tup-bebek Yayınlanma Tarihi: 27-11-2016, 12:17 Hata?
    • Beğen
    • 0
    Tüp Bebekte  Tedavisinde Tüplerin Açık Veya Kapalı Olmasının Önemi

    Tüp bebek tedavisi, ilk geliştirildiği yıllarda tüpleri tıkalı ya da alınmış kadınların çocuk sahibi olabilmesi için geliştirilmişti. Bu kadınların çocuk sahibi olabilmesi için döllenmenin laboratuar ortamında yani tüpler dışında bir ortamda gerçekleştirilmesi gerekiyordu. Bu sebeple de tüp bebek tedavisi, adını bu sebeple almıştır. Tüp bebek tedavisi, ilk zamanlarda yalnızca kapalı olan tüpler için uygulanan bir tedavi iken, günümüzde kısırlık sorunlarının %80’i tüp bebek tedavisi ile çözülebilmektedir. Özellikle de erkek kısırlıkları için tüp bebek tedavisi başarılı şekilde uygulanmaktadır. 

    Tüplerin kapalı olması tüp bebek tedavisinde başarı şansını etkiler mi?

    Tüplerin kapalı ya da açık olması tüp bebek tedavisinin başarı şansını etkilememektedir. Fakat çeşitli durumlarda tüplerin tıkalı olması sebebiyle çeşitli sıvılar yayılabilmektedir. Bu durumda da tüp bebek tedavisinin başarısı olumsuz etkilenebilmektedir. Kadında bu gibi problemler varsa tüplerinin cerrahi olarak alınması ve daha sonra tüp bebek tedavisine başvurulması daha sağlıklı olacaktır.

    Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır?

    Tüp bebek tedavisinde ilk olarak anne ve baba adayının kısırlık durumu araştırılmaktadır. Daha sonra ise anne adayına gerekli tetkikler yapılarak, kısırlık sorunları ya da gebelik oluşursa bu durumu engelleyebilecek faktörler tespit edilmektedir. Bu aşamalarda kadının tüplerinin tıkalı ya da açık olması herhangi bir etkiye sahip değildir. Sperm ve yumurta kadının tüplerinin içinde döllenmektedir. Tüp bebek tedavisinde ise üreme hücrelerinin döllendirilmesi vücut dışında yani laboratuvar ortamında gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple de tüplerin tedavi sırasında herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

    Tüp bebek tedavisinde sorunlar tespit edildikten sonra çifte en uygun tüp bebek tedavi yöntemine karar verilir. Ardından kadının yumurtalıkları çeşitli ilaçlarla 15 gün kadar uyarılır. Bu aşamada kadının sık sık tüp bebek merkezine gitmesi ve gerekli kontrollerini yaptırması gerekmektedir. Yumurtaların istenilen büyüklüğe ulaşmasından sonra ise yumurtaların toplanması için çatlatma iğnesi yapılır ve ertesi gün yumurtalar toplanır. Yumurta toplama aşamasında baba adayının eş zamanlı olarak sperm örneği vermesi gerekmektedir. Sperm örneği, tüp bebek merkezinde verilmektedir. Yumurta ve sperm toplandıktan sonra laboratuvar ortamına götürülür ve döllendirme işlemi tamamlanır. Döllendirme işleminden sonra ise embriyolar anne adayının rahmine transfer edilir.

    Transfer işleminden 12 gün sonra ise gebelik testi yapılır. Yapılan gebelik testinin sonucuna göre tüp bebek tedavisinin başarıya ulaşıp ulaşmadığı tespit edilir.

    Tüp bebek tedavisinin uygulandığı diğer kısırlık sebepleri ise:

    Tüp bebek tedavisi genellikle tüplerin tıkalı olması durumunda uygulansa da yaygın olan diğer kısırlık sebepleri aşağıdaki gibidir:

    • Çikolata kisti,
    • Yumurtalık rezervlerinin yetersiz olması,
    • Anne adayının rahminde doğumsal anomalilerin olması,
    • Cinsel enfeksiyonlar,
    • Cinsel hastalıklar,
    • Miyom ve polip gibi yapılar,
    • Erkekte sperm sayısının yetersiz olması,
    • Azospermi (menide hiç sperm olmaması)
    • Sperm hareketliliğin yetersiz olması,
    • Sperm hücrelerinde morfolojik bozukluklar olması,
    • Genetik geçişli hastalıklar,
    • Anne adayının yaşının ileri olması,
    • Kronik hastalıklar,
    • Sistemik hastalıklar,
    • Aşırı stres olarak sayılabilir.

    Bu problemler, tüp bebek tedavisi ile genellikle başarılı şekilde çözülebilmektedir. Bu sorunlarla beraber tüplerin tıkalı ya da kapalı olmasının herhangi bir önemi yoktur. Tüp bebek tedavisi, tüplerin açık olması gerektirmemektedir.

    Google+'da paylaş!

    Hamilelikte Stresin Bebek Üzerindeki Etkileri ?

     Hamilelikte Stresin  Bebek Üzerindeki  Etkileri ? ” Hamilelikte stres bebeği nasıl etkiler, strese karşı ne gibi çözümler önerilir?” sorusunu cevaplarken önce stresin nedenleri saptanmalı ve ona göre stresin...

    Klomen ve Tüp Bebek Tedavisine Etkisi

     Klomen ve Tüp Bebek Tedavisine Etkisi. Klomen, kısırlık sorunu olan kadınların yumurtalıklarının uyarılmasını sağlamak amacıyla kullanılan bir ilaçtır....

    Yumurtalıklar Neden Az Yumurta Üretir Ve Çözümü Nedir?

     Yumurtalıklar Neden Az Yumurta Üretir Ve Çözümü Nedir?...

    Kendi kendine göğüs muayenesi

     Kadınların her ay düzenli olarak yapmasını önerdiğimiz ve kendi meme dokusunu tanıyarak olabilecek bir değişimin ilk kendisi tarafından farkedilmesini istediğimiz muayene şeklidir....

    Üç ebeveynli bebek dünyaya geldi.

      Üç ebeveynli bebek dünyaya geldi....

    Hamilelikte Anne ve Bebek Sağlığı İçin Faydalı Olabilecek Taşlar

     Hamilelikte Anne ve Bebek Sağlığı İçin Faydalı Olabilecek  Taşlar...

    Normal Doğumun Anne ve Çocuk İçin Faydaları Nelerdir?

    Normal Doğumun  Anne ve Çocuk İçin Faydaları Nelerdir?...

    Tüp bebek tedavisinde neden başarısız olunur

    Tüp bebek tedavisinde neden başarısız olunur...

    Normal Doğum Faydalı Mı?

    Her şeyin normali makbul. Çok önemli komplikasyonlar dışında bebeğin normal yollardan dünyaya gelmesi hem anne hem de bebek için çok faydalı....

    B12 vitamin eksikliği düşük yaptırıyor

    B12 vitamin eksikliği düşük yaptırıyor...

    ×

    Bilgilendirme

    Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
BİLİYOR MUSUNUZ

Karıncaların yuvalarını çeneleriyle kazdıklarını,




-->

Sitemizde Yayınlanan İçerikle ilgili Telif Hakkı İhlali Olduğunu Düşünürseniz. Hak Sahibinin Talebi Doğrultusunda Konu Yayından Kaldırılacaktır.
Etiket Bulutu


«    Aralık 2023    »
PtSaÇaPrCuCtPz
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Copyright 2016 Tüm Hakları Saklıdır.Yasev Life, yasevlife@yandex.com